Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Raktártechnika Kisokos > Raktártechnika esettanulmányok > Teljeskörű kiszolgálás

Teljeskörű kiszolgálás

Egyedi tervezésű polcos állványrendszer a Rosier Kft. DaimlerChrysler telephelye számára

Autópálya komplett ellátással: egyedi polcos állványrendszer a Rosier cég DaimlerChrysler telephelye számára

Arnsberg, 2004. március 23. Mediterrán légkör várja a látogatókat a Rosier cég újjá varázsolt autószalonjában Arnsbergben, ahol a legújabb DaimlerChrysler modellek között egy nosztalgia körhinta és egy Cappucino-bár díszeleg. A mindössze kilenc hónapos építkezés alatt a Rosier-autópálya egy komplett ellátóhellyel bővült személygépkocsik, szállítójárművek és tehergépkocsik számára. Az építkezés kiváltó oka az volt, hogy három telephelyet egy szolgáltató központ lásson el. A Rosier autószalon a 12 telephelyével Németországban az újító típusú Mercedes képviseletek közé tartozik.

Az új szolgáltató központ személygépkocsik, szállítójárművek és tehergépkocsik számára a legmodernebb műhely-technikával és 1250 m2-es logisztikai központtal rendelkezik.

A különleges kihívás abban állt, hogy két, eddig elkülönített raktárat egybekapcsoljanak. Ezenkívül a kiszolgálás színvonalán is javítani akartak. Ez tartalmazza a tehergépkocsik, személygépkocsik és gépjármű-tartozékok külön kezelését: ennek kifejezett előnye, hogy a vevőnek mindig ugyanaz a kapcsolattartója, hangsúlyozza Bruno Mayer, az alkatrész és tartozék részleg vezetője és termékmanagere. A szolgáltató részlegek az új logisztikai központban is egyértelműen elválnak: „A partnerükkel a META-val úgy tervezték a raktárat, hogy három közvetlen átvevőhelyet alakítottak ki. A pultok környéke úgy van kialakítva, hogy a dolgozók jól érezzék magukat és a gyorsan fogyó áruk kéznél legyenek.”- világít rá Mayer. Rövid utak jellemzik a háromszintes logisztikai központot, amely META CLIP polcos állvánnyal van berendezve. Az 1250 négyzetméteres raktár minden részlegének járófelülete optimalizált, a gyorsan fogyó alkatrészek az adott átadóhely közvetlen környezetében vannak elhelyezve. Első eredményei a raktár optimalizálásának a személyzet számának és az üzemeltetés költségének csökkentése.

Az új logisztikai központban 12.000 pótalkatrészt és gépkocsi tartozékot tárolnak. A többszintes galériás META CLIP polcos állványrendszerbe 600 és 800 mm mélységű META MULTI STABIL//, MS 230-as polcokat építettek be. Ezek, a lyuggatást és a táblázást illetően, egyedien a DaimlerChrysler előírásai szerint készültek. A főraktárban található egy zártraktár, ebben az elkülönített raktárhelyiségben a META CLIP polcos állványok mellett található egy zárható szekrény az értékesebb tartozékok számára, mint például: irányító rendszerek, rádiók és autótelefonok.

További újdonság a gumik szezonális tárolására az „autógumi hotel”. A gördíthető META állványrendszeren 1000 komplett kereket tárolnak jelenleg fénytől védve.

A META-Regalbau nemcsak az ötleteivel, hanem a tervezéssel és az ügyfélorientált kialakítással győzte meg a megrendelőt: Ehhez tartozik az állványlábak és polcok egyedi festése sötétkékre, RAL 5013, és világosszürkére, RAL 7035, úgymint az egyedi méretű táblák és polclyukasztás. Végeredménye a sikeres építővállalkozásnak, hogy a META a Rosier autószalonnal együttműködve, olyan előremutató projektet valósított meg, amely a kivitelezést, a funkcionalitást és a részletekbe menő pontosságot tekintve ideális módon kielégítette a DaimlerChrysler telephely különleges igényeit. A kérdésre, hogy a következő logisztikai központját is a META-Regalbauval terveztetné és valósíttatná-e meg, Mayer gondolkozás nélkül rávágja az „Igen”-t.

A Rosier autószalon új szolgáltató központja Arnsbergben: Modern és világos.

A háromszintes META CLIP polcos állványrendszer egy részlete.

A rövid utak elve a gyakorlatban: az alkalmazottak közvetlenül hozzáférnek a kereken 12.000 pótalkatrészhez és gépjármű tartozékhoz.