Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Vonalkódtechnika > Vonalkódos és raktári szoftver megoldások > Raktárirányítási szoftver

Raktárirányítási szoftver

Raktári rendszerünk fő jellemzői online folyamat kezelés (folyamatirányítás), vonalkódos azonosítás, hely alapú készlet nyilvántartás, jogosultság kezelés, webalapú kommunikáció, interfész kapcsolat vállalatirányítási, szállítmányozó és egyéb rendszerekhez, jó skálázható szolgáltatási szintek. Az online működés biztosítja, hogy a dolgozók által elvégzett, és jóváhagyott mozgások azonnal módosítják a készlet információkat (dinamikus készletkezelés). A vonalkódos azonosítás biztosítja a beérkezett, és betárolt csomagolási egységek raktározás alatti nyomon követését. A raktári tároló helyek egyedileg kerülnek azonosításra (vonalkódos címke), mindet tároló helyhez rendelt készlet egyedileg lekérdezhető. Ez a nyilvántartási mód teremt alapot a kiszedés (komissiózás) vezérléséhez, és optimalizációjához.

A jogosultsági szintek egyénenként, és csoportonként is megadhatók. A második esetben az egyént kell egy felhasználói csoporthoz csatolni. A munka megkezdésekor felhasználó névvel, jelszóval kell bejelentkezni ami alapján eldönti a rendszer, hogy az adott dolgozó mely területen, és milyen jellegű munkát végezhet. A raktári folyamatokat irányító szerver alkalmazást a raktári dolgozók, a fix (pl. PC) és a mobil (vonalkódos, hordozható WiFi, terminál) kliensekről is egy web böngésző segítségével érhető el.

A fejlesztés során alkalmazott legújabb programozási technológiáknak köszönhetően, nincs szükség web szerver közbeiktatására, és a felhasználói felületek, a rég gyakorlattal ellentétben, teljesen kontroláltak a szerver alkalmazás által. Ennek a struktúrának köszönhetően, megfelelő autentikáció, és titkosítás használata esetén a szoftver a világ bármely pontjáról használható, ha elérhető internet kapcsolat. Ez a lehetőség a felügyeletet végzők, és döntéshozók munkáját segítheti elsősorban, de egy vevői betekintő rendszer alapja is lehet.

A rendszer minden szolgáltatási szint esetén képes önálló működésre, de megfelelő interfészezési lehetőséggel rendelkezik vállalatirányítási rendszerrel (ERP), vagy számlázó rendszerre, teljesítmény elszámoló rendszerrel, de más egyéb szoftverekkel történő együttműködésre is képes. A raktár irányítási rendszer által kínált három szolgáltatás szint a legkisebb raktártól, a bonyolult folyamatok szerint működő, összetett raktárak működését is képes hatékonyan támogatni.

Alap változata már kisebb raktárakban is alkalmazható. Támogatja a vonalkódos mobil adatgyűjtők használatát, Zebra, és Intermec vonalkód nyomtatók illeszthetők hozzá. A készletek pontos elhelyezkedéséről, a készletmozgásokról ad információt. A vonalkódos leltár felvétel tovább segíti a precíz készletkezelést.

Az alap változat egyszerűen bővíthető a második szolgáltatási szintet nyújtó verzióra, de ez a verzió önmagában is gyorsan bevezethető nagyobb forgalmú, bonyolultabb folyamatokkal dolgozó raktárakban. A többlet funkcionalitás biztosítja a több raktár kezelését, a raktár helyek és zónák valamint a raktári munkahelyek (pl. targonca emelési magasság) tulajdonságainak megadását, a kiszedés támogatását. A raktár felelős vezetőjének itt már csak a feladatok kiosztásával, és a terhelések optimalizálásával kell foglalkoznia.

A harmadik szolgáltatási szint a raktár működésének optimalizálást segíti elő. Nagy forgalmú raktárak esetén, már nem egyszerű feladat az éppen futó, és a sorban álló folyamatok helyzetének átlátása, és az aktuális helyzet alapján szükséges döntések meghozatala. Ez a szolgáltatási szint ilyen nagy forgalmú raktárak esetén segíti elő a folyamatok optimálishoz leginkább közelítő megoldását, dinamikus optimalizáció segítségével.

Amennyiben érdekli Önt a raktárirányítási szoftver, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Zenit Net terméklap A4/3