Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Vonalkódtechnika > Vonalkód nyomtatók

Vonalkód nyomtatók

A megfelelő vonalkód nyomtató kiválasztásához kellő információval kell rendelkezni a felhasználás körülményeiről, az nyomtatni kívánt vonalkódok típusáról, az interfészről mellyel a bárkód printer illeszkedik a gazdaberendezéshez (host-hoz), vagy kapcsolódik közvetlenül a számítógép hálózathoz. A működtetési környezet szempontjából alapvetően két részre oszthatjuk a vonalkódnyomtatókat, az általános használatra, és ipari alkalmazásra tervezett modellekre. Ebben az esetben az ipari kivitel azt jelenti, hogy a nyomtató folyamatos terhelés mellett is képes megbízhatóan működni.

A kisebb teljesítményű nyomtatók esetében elő fordul csak direkt termo eljárással működő modell, a nagyobb teljesítményű vonalkód nyomtatóknál megszokott, hogy termo transzfer, és direkt termo eljárással is képesek nyomtatni. Direkt termo nyomtatást akkor célszerű alkalmazni, ha a kinyomtatott vonalkódos címkék nem hosszú távú felhasználásra készültek (elvárt élettartam kevesebb mint egy év). Az eljárás során a hőre elszíneződő felületi bevonattal rendelkező címkékre a nyomtatófej elemi pontjainak impulzus szerű felmelegítésével állítja elő a berendezés a nyomatot. Ha hosszabb ideig olvasható környezeti hatásoknak jelentős mértékben ellenálló címkét kell készíteni, akkor jöhet szóba a termo transzfer eljárás. Ilyenkor a hőre érzéketlen, felületi bevonat nélküli címkére a nyomtatófej, és a címke közé befűzött festékszalagról égeti át a festékanyagot a nyomtatófej hője a címkére. A kiválló minőségű vonalkódos nyomat hosszú évek múltán is olvasható marad.

A rendelhető opciók segítenek a legjobban a felhasználási igényekhez igazítani a nyomtató képességeit. A leggyakoribb kiegészítők közé tartozik a címke leválasztó (peel off), a vágó (cutter), a vezetékes hálózati adapter, és a rádiós hálózati (WiFi) adapter. A csúcs kategóriájú modellek önállóan adatfeldolgozó programok futtatására, és külső berendezésekkel (pl. PLC) történő közvetlen együttműködésre is képesek.

Ismerje meg általános és ipari alkalmazásra tervezett vonalkódnyomtatóinkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot!