Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Vonalkódtechnika > Vonalkódos és raktári szoftver megoldások > Címkenyomtató szoftver

Címkenyomtató szoftver

Címkenyomtató szoftverre akkor van szükség, ha nem egy alkalmazás részeként (pl. raktár irányító szoftver, termeléskövető rendszer) kívánunk vonalkód nyomtatón címkét nyomtatni, vagy nem célnyomtató segítségével (lézer, vagy tintasugaras) akarunk vonalkódot előállítani. Nézzük az első esetet. A legtöbb vonalkód nyomtatóhoz elérhető Windows driver, amin keresztül bármely, Windows alatt futó nyomtatni képes szoftverből, lehetséges a vonalkód nyomtatóra is nyomtatni. Így azonban azt az előny veszítjük el amit a vonalkód nyomtató, mint céleszköz kínál, a nyomtatás ugyanis ilyenkor egy bitkép alapján történik, a szoftver nyomtatási pontonként vezérli a nyomtatót vonalkód nyomtatás esetén is. Ez aggályos lehet a vonalkód minősége szempontjából.

A nyomtató képes „szöveges” utasítások alapján is önállóan előállítani a vonalkód képét, ami mindig összhangban van a nyomtató felbontásával, így garantálva a nyomat minőségét, nem beszélve arról, hogy az azonos tartalmú címkék adatait, vagy változó tartalmú címkék fix adatait nem kell címkéről, címkére leküldeni a bárkód printerre.

Minden nagyobb gyártó ad nyomtatói mellé egy alap funkcionalitású címketervező szoftvert, jobb esetben magyar nyelvű változatot. Az alap funkcionalitás általában tartalmazza a vonalkód, szöveg és grafikai elemek, valamint a sorszámok címke tervben történő alkalmazását. A fizetős változatok által kínált funkcionalitás gyakran akkor válik szükségessé, ha változó adattartalmú címkéket kell előállítani, melyek adatait valamilyen adatbázis kapcsolaton keresztül kell megkapnia a címkenyomtató szoftvernek.

A második esetben, amikor egy általános célra tervezett nyomtató használatával kell vonalkódot nyomtatni, a nyomtató szoftvernek kell képesnek lennie a vonalkódok bitképeinek előállítására, méghozzá úgy, hogy figyelemben veszi a nyomtató felbontását azért, hogy elkerülje az olvastatatlan vonalkódok nyomtatását. A felbontáson kívül a különböző vonalkód típusokhoz (EAN, Code128, I2/5, Code39, stb.) kapcsolódó szabványok előírásait (tartalmi és formai elvárások) is megfelelően kell tudnia alkalmaznia a szoftvernek. Az összetett szabványok támogatása (pl. autóipari palettacímke) is nagy segítséget nyújthat a felhasználónak az nyomtatáshoz használt eszköz jellegétől függetlenül.

Amennyiben érdekli Önt a címkenyomtató szoftver, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!