Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Vonalkódtechnika > Vonalkódtechnikai szolgáltatások > Tárgyi eszköz leltár nyilvántartás

Tárgyi eszköz leltár, nyilvántartás

A tárgyi eszközök (pl. irodabútorok, számítógépek, személyi használatra kiadott eszközök, berendezési tárgyak stb.) leltározását minden gazdálkodó szervezetnek a törvényi előírások figyelembevételével, időről időre el kell végeznie. A feladat időszakos jellege miatt ez mindig többlet terhet jelent a leltározásban részt vevő munkatársaknak. Sokakban felmerülhet a következő kérdés:Ha mindenképpen el kell végezni a leltározást, miért nem kivitelezhető ez a lehető legkisebb energiaráfordítással és emellett a legnagyobb pontossággal? Mind a két elvárás teljesíthető vonalkódos azonosítást használó leltározási megoldással. Vonalkódos leltári címkékkel kerülnek azonosításra a leltározandó tárgyi eszközök, a leltár felvétel ennek megfelelően vonalkód olvasásra képes mobil adatgyűjtő berendezéssel (PDA) történik. Ez így nagyon egyszerűen hangzik. Ennek az a fő oka, hogy valóban ilyen egyszerű is, persze azért szükség van a leltárfelvételt támogató szoftverre. A Zenit Kft. két féle megoldást kínál a vonalkódos leltárfelvételre.

A Zenit-IH azoknak a vállalkozásoknak, közintézményeknek, szervezeteknek ad egyszerű és szinte azonnal alkalmazásba vehető megoldást akik olyan vállalatirányítási vagy könyvelési rendszert üzemeltetnek, melynek tárgyi eszköz nyilvántartási szolgáltatásaival meg vannak elégedve, csak magát a leltár felvételi folyamatot szeretnék felgyorsítani ,pontosabbá és hatékonyabbá tenni. Ebben az esetben a meglévő szoftver rendszerben tárolt leltár felvételhez szükséges adatok (Excell, CSV. stb.) áttöltésre kerülnek a mobil adatgyűjtő(k)re. A leltárfelvétel ez alapján történik. A felvett leltár adatai visszatöltés után a vállalatirányítási, vagy könyvelői alaprendszerben kerülnek kiértékelésre. Természetesen a leltári szoftver használatbavételekor az első leltár felvétel során el kell helyezni a vonalkódos azonosítókat. Ez az egyszeri, a hagyományos leltárfelvételhez képest nem jelentős többletmunka az elkövetkező leltárak során busásan megtérül, jelentős ráfordítás és költségcsökkenést eredményez, nem mellékesen említve a naprakész nyilvántartást.

A cégünk által ajánlott másik megoldási lehetőség a leltározási tevékenység gördülékenyebbé tételére a Zenit-IP. Ez egy olyan professzionális, forradalmian új, on-line vonalkód alapú leltárfelvételi megoldás, mellyel eddig nem találkozhattunk a vonalkód alapú leltározási tevékenységek piacán. A megoldás lényege, hogy a leltározást segítő szoftver egy hálózaton keresztül elérhető számítógépen fut és ezzel a szoftverrel a mobil adatgyűjtők a rajtuk futtatott web böngésző segítségével kommunikálnak. A hálózati kapcsolat lehet WLAN (helyi rádiós hálózat) vagy ha az előbbi nem elérhető, mobil internet kapcsolat (GPRS, HSDPA stb.). A kiszolgáló szoftver kapcsolódhat a vállalt irányítási vagy könyvelési rendszerhez, de önálló működésre is képes saját adatbázis kezeléssel. Ez utóbbi esetben nem a pénzügyi szemléletű nyilvántartást teszi lehetővé, hanem az eszközök tényleges fellelhetőségét, a személyes használatra kiadott berendezések felelőseinek nyilvántartását biztosítja. A leltári tárgyak azonosítása ebben az esetben is öntapadó vonalkódos címkével történik. A megoldás előnye, hogy egymással párhuzamosan dolgozó leltárfelvevők munkája összehangolható, több telephellyel rendelkező cégek, oktatási, vagy egészségügyi intézmények egy központi adatbázisba dolgozhatnak, a telephelyek közötti mozgások jobban nyomonkövethetővé válnak. A felvételi munka végeztével nem kell visszatölteni az adatokat, hiszen azok azonnal feldolgozásra kerülnek. A leltárfelvétel kiértékelésére is minimális ráfordítás szükséges, azzal szemben, amikor az of-line felvett részleltárak összesítése, a hiány- többlet listák kiértékelése jelentős emberi erőforrást igénylő feladat.

Ha az általunk kínált megoldások felkeltették érdeklődését, kérjük keresse szakembereinket, akik készséggel segítenek kiválasztani az Önök számára optimális megoldást és tanácsot adnak az esetlegesen szükséges testre szabások, egyedi fejlesztések kialakításához.