Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Vonalkódtechnika > Vonalkódtechnikai szolgáltatások > Targoncaterminálok

Targoncaterminálok

A mobil adatgyűjtők egy részét úgy tervezték, hogy viszonylag egyszerűen, de főleg biztonságosan fel lehessen szerelni járművekre, mint a hogy nevük is mutatja első sorban anyagmozgatáshoz használt targoncákra. Alkalmazásuk célja ugyanaz, mint a kézi terminálok esetén, a raktári munka támogatása, a targoncás feladatainak online kezelése. A targoncaterminálok olyan méretű kijelzővel rendelkeznek, melyek lehetővé teszik, hogy a vezető jól lássa azt, anélkül, hogy közelebb kellene hajolnia. Ez általában karnyújtásnyi távolságot jelent, mert a kezeléshez vagy a kijelzőt kell megérintenie (érintő képernyő), vagy a terminál billentyűzetét kell elérnie.

Az alkalmazás jellegéből adódóan a targoncaterminálok rádiós hálózati kapcsolaton keresztül kommunikálnak a gazdaszámítógéppel, vagy a hálózaton lévő egyéb berendezésekkel, pl. vonalkód nyomtatókkal. Beépített vonalkód olvasót nem lenne célszerű használni (a targoncával kellene célozni az olvasáshoz), ezért az esetek túlnyomó többségében ipari védettségű kézi vonalkód olvasót használnak. Az olvasó régebben vezetékesen kapcsolódott a terminálhoz, de manapság egyre elterjedtebb a Bluetooth kapcsolat alkalmazása. Mivel a munkavégzés akkor hatékony, ha a vonalkódok beolvasásához nem kell leszállnia a vezetőnek a targoncáról, további elvárás a bárkód szkennerekkel szemben a nagy hatótávolságú olvasás (long range, v. extended range) képessége. Ezt néhány évvel ezelőtt, csak a lézeres leolvasók tudták biztosítani, mára azonban a nagy hatótávolságú CCD olvasók is rendelkeznek ezzel az elvárt képességgel.

A targoncaterminálok többsége Windows CE, vagy Windows Mobile operációs rendszert használnak, ezek általában vékony kliensként működnek együtt az alkalmazott központi szoftverrel. A Windows XP alapon működő változatok vékony és vastag kliensként is képesek működni. Néhány alkalmazás esetén azonban nem targoncára, hanem egyéb járműre szerelik fel a terminált, ami lehet, kamion, kukás autó, vagy akár mozdony is, de gyártás követő rendszerek elemeként akár fixen felszerelve is alkalmazható.

Amennyiben érdekli Önt a targoncaterminál használata, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!