Visszahívást kérek

Gyors tájékoztatásért, szaktanácsadásért lépjen kapcsolatba velünk! Kérdéseit megválaszoljuk!

META > Vonalkódtechnika > Vonalkódtechnikai szolgáltatások > Tanácsadás

Tanácsadás – raktári folyamatoptimalizáló

Tanácsot adni egyszerű feladat, naponta akár több „jó tanáccsal” is ellátjuk környezetünket, amit olyan természetesen teszünk, hogy szint észre sem vesszük. Használható tanácsot adni, már sokkal nehezebb, és még nehezebb érni, hogy megfogadják a tanácsunkat.

Mi kell ahhoz, hogy használható tanácsot tudjunk adni? Először is megfelelő ismeretekkel kell rendelkezni az adott területről, jelen esetben a raktározásról. Azt hiszem az ismeretszerzés egyik leghasználhatóbb módja a tapasztalatszerzés, minél több és többféle raktárt látott már az ember, és persze nem csak látott, hanem megismerte a működési folyamatokat annál többféle problémával szembesült. A problémákra adott válaszokból, egy olyan megoldás készlet áll össze, mely elemeiből válogatva gyorsan lehet használható javaslatokat tenni. Azonban a tudás, a megoldás képessége nem elegendő, tanácsadásnál az egyik legfontosabb dolog a kölcsönös bizalom.

A bizalom pedig csak közös együttműködéssel alakítható ki. Azt látni kell, hogy ez nem minden esetben sikerül, bizalom nélkül pedig nem nagy eséllyel lehet hosszútávon sikeresen együttműködni. Egy másik fontos kérdés is fel szokott merülni az együttes munka kezdetén, vagy még előtte. Miért látná jobban a szükséges változtatásokat egy kívülálló, mikor, mi akik dolgozunk vele, ismerjük legjobban a működési folyamatokat, hisz mindennap használjuk? A kérdésben a válasz is benne rejlik, aki mindennap használ egy rendszert az már megtanult együtt élni annak hibáival. A gondolkodás menetét a saját, vagy munkatársai helyzete is befolyásolhatja. Egy kívülálló „friss szemet” nem zavarnak ezek a belső információk.

Amennyiben szeretné, hogy optimalizáljuk raktározási tevékenységét, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!